Pana de curand, nici vorba nu era despre o gastronomie identitara romaneasca, necum despre o istorie a acesteia. Identitatea gastronomica a romanilor a fost adeseori denigrata (chiar terfelita, as spune) de insisi reprezentantii ei (nume mari ale bucatariei romanesti contemporane) pana recent, cand trend-ul s-a schimbat aproape brusc – si nu fara influenta noilor tendinte gastronomice occidentale: revigorarea slow-cooking-ului, glocalizarea, directivele UE privitoare la cultivarea identitatii culinare, eforturile – incununate de succes – ale unor tari (Franta, Mexic) ce si-au inscris gastronomia nationala in Lista UNESCO a Patrimoniului Cultural Imaterial etc. Cristina Elena Andrei
Carti
Antologie de texte esentiale pentru istoria gastronomiei romanesti | Cristina Elena Andrei
38.90 lei
- Cel mai bun preț
- Livrare rapidă din stoc
- Retur 15 zile
Produsul a fost adaugat in lista. Vezi listă!
Descriere
Informații suplimentare
Magazin | |
---|---|
Brand |
Produse similare
-
Arta de a fi | Erich Fromm
45.00 lei -
Compromisul | Alin Fumurescu
65.00 lei
Produse vizualizate
-
Locuri magice |
74.90 lei -
Televizor QLED Samsung 139 cm (55inch) QE55Q60CA, Ultra HD 4K, Smart TV, WiFi, CI+
3,299.99 lei2,699.00 lei